Av-Teknik

Allt man ser och hör

Allt man ser och hör

Av-Teknik är en förkortning av audio visuell teknik, det vill säga teknik som arbetar med det man hör och det man ser. Men även om det må vara ett ganska nytt uttryck som låter modernt, så har det funnits AV-Teknik i väldigt många år. TV, projektorer och den gamla hederliga overhead-projektorn är också exempel på audio visuella hjälpmedel. Och man kan gå så långt som att den svarta tavlan också är ett visuellt hjälpmedel, även om den inte kan klassas som något tekniskt.

 

Moderna tiders teknik

I och med digitaliseringen så har det kommit en mängd olika nya tekniker som man kan använda sig av när man vill hålla föredrag, presentationer eller möten. Trådlösa system och wifi har underlättat märkbart och många företag har färdig igenkänning så att man bara behöver stiga in på jobbet, eller mötesrummet, så är arbetsdatorn, läsplattan eller mobilen automatiskt uppkopplade till de system som finns däri. Med några enkla knapptryckningar kan man spela upp ljud i rummets högtalare och visa bilder eller film på rummets skärm. Skärmarna i rummet kan också vara pekskärmar så man slipper navigera genom datorn eller den källa där materialet ligger.

 

 

Företag inom AV-teknik

På grund av AV-teknikens popularitet så finns det en uppsjö av företag som arbetar inom området och personalen kan komma från mycket vitt skilda håll ursprungligen. Många är utbildade inom ljudteknik eller visuell teknik men på grund av områdets potential så finns det många som också är utbildade inom programmering eller användarvänlighet. Anlitar man ett företag som är specialiserade så kan man få ett mötesrum eller kontor som är inrett helt enligt de behov och önskemål som man har. Det kan vara enbart det senaste eller så kan man blanda mellan ny teknik och äldre i den mix som man känner att personalen kan ta till sig och använda på bästa sätt.