blommor

Bortglömda blommor i Järfälla

Bortglömda blommor i Järfälla

editorial

Du har bilen full av kompisar och musiken är på högsta volym. Ni är på festhumör denna vackra fredag. Ni är bjudna på tidernas kalas i Järfälla. Alla sjunger med i en välkänd refräng. Någon frågar dig om du fick med dig buketten ni alla hjälpts åt att plocka före avfärd. Du tvärbromsar och det blir tyst i bilen.

Det har blivit dags för dig att göra en bekännelse. Buketten som ni samlade ihop under gassande solsken på ängen utanför staden hade du lagt på biltaket. Du tyckte det var ett praktiskt förvaringsställe medan du letade efter bilnycklarna. Det var först när frågan ställdes som du blev påmind om att du aldrig tog ner buketten från bilens tak. Ivrig att få festa hade du låst upp bilen, fått fram rätt låtlista och gasat. Blommor och blad hade förmodligen spridits för vinden.

blommor 

Bikten inför gänget

Efter en pinsam bikt inför sällskapet ber du allra ödmjukast om hjälp att hitta blommor i järfällaLite smått irriterade börjar de i gruppen i bilen pilla med sina telefoner. Snart har någon fått träff på en blombutik i närheten. Gasen i botten igen.

Varken du eller någon av dina vänner i fordonet har varit på orten förut. Eftersom kartappen visar er fel tre gånger beslutar ni er för att fråga en fysisk person om vägen. Diskussionen om vem som ska fråga blir utdragen. Alla i flocken är blyga, introverta, sura eller sovande. Till slut tar du ditt ansvar eftersom det var du som tappade bort blommorna.

Syrenhäckens räddning

Personen du frågar upprepar vägbeskrivningen fyra gånger. När du sedan ska svänga höger i rondellen har du glömt om det var höger igen eller rakt fram. Du letar efter blommor och kvistar utefter diken och gräsytor. Till din stora räddning uppenbarar sig en stor syrenhäck.

Häcken står på allemansrättens sida. Buketten blir så fin. Du skuttar glatt tillbaka till bilen, och lägger buketten på taket medan du letar efter bilnyckeln.