bygg

Bygga nytt, bygga om eller bygga till?

Bygga nytt, bygga om eller bygga till?

Tak över huvudet kan betyda många saker. Är du på semester räcker det med ett tält, som student delade du kanske kök och badrum med andra, har du lämnat singel-livet och ska bilda familj vill du ha större bostad. Våra behov förändras av en rad saker naturligtvis. En ytterligare faktor är att känna sig själv och veta vad du behöver ta hjälp med. Att lägga om tak, uppföra en helt ny villa eller utöka kvadratmetrarna med en utbyggnad är inget för amatörer.

 

Fasad för tufft väder

De material som lämpar sig för ytterväggar och som takbeläggning varierar över tid. Och det kommer hela tiden nya produkter. Men bor du i ett område med äldre bebyggelse brukar de klassiska varianterna som trä, tegel och puts vara vanliga. Ofta har det med klimatet att göra, i Skåne dominerar puts och längre norrut i Sverige kommer rödfärgen och timrade stugor. Om du planerar ett nybygge, prata med såväl enstaka hantverkare som de kända småhusfabrikanterna. Men kom också ihåg att gå in här på aman-bygg.se för att få goda råd av erfaret och kunnigt folk. 

 

 

Koppla av ute och inne

Ingen råder över vädret eller klimatet, men vi kan anpassa hur vi bor för att få ut det mesta av det. De flesta av oss har behov av en trädgård, uteplats eller balkong där vi bor. Att vara utomhus, men ändå hemma är trevligt. Enkelt att ta en kopp kaffe vid ett litet cafebord, eller värma sig med en kopp choklad under tak i skydd för regnet. Kanske odla köksväxter eller blommor som piggar upp både inifrån och ute. De extra ytorna är rum som vi nyttjar lite ojämnt över tid, men som vi inte skulle vilja vara utan. Ett nytt altangolv, bättre tak över entrén eller modernare fönster i glasverandan kan göra underverk.