byggvagnar

Byggvagnar en av flera vagnar i universum

Byggvagnar en av flera vagnar i universum

editorial

Barnvagnar och tågvagnar. Det är vagnar man känner till. Men tror du att de är de enda vagnar som existerar i den stora vida världen? I en verklighet som sträcker sig ända bort till universums oändliga gränser måste det väl ändå finnas fler än bara två typer av vagnar? Ja, det är klart att det gör. Har du hört talas om byggvagnar? Om inte är det här ett bra tillfälle att bekanta dig lite med dem. Det är nämligen om byggvagnar som den här texten ska handla.

Du får backa bandet och ta det från början. Vad är egentligen en byggvagn? Låt oss dela upp ordet i två delar. Bygg och vagn. Det första delen av ordet insinuerar att det har någonting med bygge att göra. Och en vagn vet vi ungefär vad det är. Det är någonting på något slags hjul som kan dras eller puttas framåt. Antingen av en maskin eller av en annan människa. Således borde du kunna ha tillräcklig slutledningsförmåga för att nu inse vad en byggvagn är.

 

byggvagnar

 

Den tredje vagnen

Ja, helt rätt gissat. En byggvagn är naturligtvis en slags vagn som kan användas i samband med till exempel byggarbetsplatser. Det är inte sällan som man på sådana områden måste transportera många och tunga föremål. Som till exempel verktyg och maskiner. Sådant som hade förstört ryggar om någon stackars hantverkare skulle försöka lyfta mackapärerna själva. Då är det mycket enklare att rulla fram dem på en nu väldigt berömd byggvagn.

Nog var väl det här en väldigt berikande text? Nu vet du allt du behöver veta om byggvagnar. Så nästa gång du hamnar i ett samtal där någon påstår att barn- och tågvagnar är de enda vagnarna i universum vet du vad du ska invända med. Ryktet om byggvagnar lär snart sprida sig. Ända bort till universums yttersta gräns. Om den nu finns.