fönster

De olika typerna av fönster som du kan installera i ditt hus

De olika typerna av fönster som du kan installera i ditt hus

editorial

Stort urval av fönster

Det finns många olika typer av fönster som du kan installera i ditt hus. Fönster ger ventilation, naturligt ljus och utsikt. Du kan välja mellan olika material, former, storlekar, färger och stilar. Beroende på vilken typ av fönster du väljer kan det också förbättra energieffektiviteten i ditt hem. Här är några av de olika typer av fönster som du kan välja mellan för ditt hem.

image

Välj rätt fönster för dina behov

Fönster med fönsterkarmar, casementfönster är fästa vid ramen med ett eller flera gångjärn. De öppnas genom att svänga utåt likt en dörr. Casementfönster är ett bra val om du vill maximera ventilationen eftersom de ger en fri öppning. Du kan också få fönster med slagfönster med slagtåligt glas, vilket gör dem till ett bra val för orkanutsatta områden.

Dubbelhängda fönster har två fönsterkarmar som rör sig upp och ner oberoende av varandra. Den nedre ramen höjs medan den övre ramen sänks för att ventilera rummet. Dubbelhängda fönster är ett bra val om du vill ha ett fönster som är lätt att rengöra eftersom båda fönsterkarmarna lutar inåt för att underlätta rengöring från insidan av ditt hem.

Skjutfönster har minst ett fönsterblad som rör sig horisontellt längs övre och nedre skenor. Skjutfönster är ett bra val om du vill ha ett fönster som är lätt att öppna eftersom de kan öppnas med mycket liten ansträngning. Skjutfönster är också ett bra val för rum med begränsat utrymme eftersom de inte sticker ut i rummet när de öppnas.

Markisfönster är fastsatta på ramen i toppen med ett eller flera gångjärn. De öppnas genom att svänga utåt i botten. Markisfönster är ett bra val om du vill maximera ventilationen eftersom de ger en fri öppning även när de installeras nära ett annat fönster eller en annan dörr.

Bildfönster är stora fasta fönster som inte går att öppna. Bildfönster ger en fri utsikt och maximalt naturligt ljus men ingen ventilation. Bildfönster är ett bra val om du vill ha en vidsträckt utsikt och mycket naturligt ljus men inte behöver ventilation.

Det finns många typer av fönster på marknaden idag. Du kan välja mellan olika material, former, storlekar, färger och stilar för att hitta det perfekta fönstret för ditt hem. Fundera över vilken typ av fönster som bäst passar dina behov innan du fattar ditt slutgiltiga beslut. Tack för att du läste!