Mc

En fjäril på motorcykeln

En fjäril på motorcykeln

Ibland är det de allra minsta sakerna som skapar de stora effekterna. Har ni tänkt på det någon gång?

Det kan vara en liten detalj som skiljer det mediokra från ett mästerverk. Eller det lyckade från en katastrof. Tänk på den så kallade fjärilseffekten (som i filmen ”The Butterfly Effect”), där minsta lilla påverkan kan orsaka stora effekter längre fram.

Det kan vara en så enkelt sak som att man kanske hjälper en främling, som sedan visar sig vara ansvarig för den arbetsintervju som man går på ett år senare. Den där enkla handlingen ledde till att du fick ett jobb, och kanske en hel karriär.

Eller så kan det vara så att du inte tog dig tid att kolla igenom vilka mc-tillbehör som du behövde inför långresan på din hoj. Plötsligt så är det något som börjar krångla mitt ute i ingenstans. Då står du där utan att kunna reparera något som egentligen kan vara rätt enkelt. 
Om du bara hade brytt dig om att kika in på motorbikers.se innan du åkte.

Det är därför man ska göra något helhjärtat när man väl gör det. Ska det ändå göras så gå all-in! Tidsåtgången är oftast ändå densamma, ibland lite längre, men resultatet kan bli drastiskt annorlunda.
Ofta är det just intentionen som gör skillnaden.

Jämför med hur det är att gå på kafé.
Tänk dig två nästan identiskt mysiga ställen, men på det ena stället är personalen märkbart mycket gladare och trevligare än det andra.
Valet mellan dessa är inte särskilt svårt.

Samma test kan du nu göra på dig själv.
Vill du bli serverad en framtid som du med omsorg har skapat, eller en där du inte bryr dig om vad som händer just nu?

Saken är den att helhjärtade insatser också brukar dra till sig helhjärtade omständigheter och människor. 
Att gå all-in öppnar upp nya vägar och möjligheter som den som är blasé aldrig får uppleva.