Italiensk restaurang

En italiensk restaurang ger en smak av Italien

En italiensk restaurang ger en smak av Italien

Vad tänker du på när du hör orden Italien och mat? De flesta börjar genast tänka på pizza och pasta i olika varianter. Italiensk mat är mer än så och en Italiensk restaurang har mycket god mat att erbjuda. Givetvis finns pizza och pasta på menyn vad sägs om en rykande het Spaghetti Ai Frutti Di Mare? Eller du kanske är sugen på en smaskig Calzone istället?

Har du varit och besökt Italien någon gång? Många har gjort resor till Italien och suttit på en charmig restaurang och avnjutit en god lunch eller middag. Minnen av den goda italienska maten kanske sitter kvar och alla andra upplevelser med. Har du aldrig varit i Italien kan du få en känsla av att sitta där och insupa lite italiensk atmosfär om du besöker en italiensk restaurang.

Är du och strosar runt i Vasastan i Stockholm och är sugen på lite Chèvre Con Barbabietole eller annat gott finns det hjälp att få. Mitt i Vasastan ligger en charmerande Italiensk restaurang med väldoftande vällagad mat. De serverar klassiska italienska läckerheter lagade på färska råvaror. De erbjuder även avhämtning. Du kan sitta där i avkopplande miljö och njuta av exempelvis en Saltimbocca Alla Romana. Det är kalvbiff med mozzarella, parmaskinka och salvia.

Det italienska köket

Matkulturen skiljer sig lite mellan norra och södra Italien. I söder är maten fräschare och lättare, där finns bättre tomater då klimatet är varmare. I norra Italien är maten tyngre med mycket långkok och inlagda tomater. Enkelheten är det som utmärker det italienska köket, få råvaror och enkla tillagningssätt. 

Förutom pasta och pizza i olika varianter innehåller det italienska köket mycket grönsaker och vegetariska rätter. I Sverige är det vanligaste att vi äter pizza med röd bas (tomatsås) och i Italien är det vanligare med så kallad vit pizza (utan tomatsås).