Skola

En skola med kristen profil

En skola med kristen profil

Det är en stor sak att börja i skolan. Om det är något många minns så är det deras allra första skoldag. Miljön är ny, klasskamraterna är nya och läraren är ny. Allt är nytt, och inte sällan är man som elev ganska nervös den där dagen. Det här är första dagen av många som kommer att tillbringas i skolmiljö. Minst tio år kommer man att sätta sin fot i skolan. Detta sedan även förskolan blev obligatorisk för ett par år sedan. Det är väldigt lång tid. Ett helt decennium. För de allra flesta fortsätter sedan tre år på gymnasiet, följt av ännu några år på högskolan därefter. Det är inte konstigt att man vill att allt ska kännas bra, den där allra första dagen i skolan.


En trygg skolmiljö

Det är nog inte bara barn som är nervösa inför skolstarten, utan också en hel drös med föräldrar. Alla föräldrar vill ju att skolan ska kännas lugn, trygg och stimulerande. Hur kan man som vårdnadshavare försäkra sig om att det blir så? Svaret är att det inte går. Man kan inte kontrollera alla parametrar som avgör om skolupplevelsen blir positiv för barnet. Skolmiljö, lärare och andra elever har en betydande del i detta, och dessa är givetvis svåra att påverka.

 

 

Välj en skola med goda förutsättningar

Däremot ska man inte sticka under stol med att det är skillnad mellan olika skolor vad gäller ordning och generella skolresultat. Vissa skolor arbetar även aktivt med karaktärsarbete, det vill säga med att utveckla elevers karaktär. En sådan skola finns i Flen, och har en kristen profil vilket bland annat innebär att varje klass har en extra lektion kristendom i veckan. För att hitta skolan kan du söka på skola flen, så borde du komma rätt. Ge dina barn bästa möjliga förutsättningar i livet genom ett aktivt val.