Entresol för större lagerutrymme

april 27, 2021

Visst är det roligt när företaget växer och dessutom växer ur sin egen kostym. Då är det dags att börja leta efter nya större lokaler att husera i. Det är inte alltid uppskattat av arbetstagarna att ett företag byter adress. Anställda som tänker långsiktigt köper gärna en bostad inom rimligt pendlingsavstånd till arbetsplatsen.

Att byta adress och hitta ett nytt område att husera företaget på kan bli en nytändning för firman. Det kan också leda till både förbättrad och försämrad logistik för befintliga kunder och leveranser. Ser man fler problem än möjligheter bör man backa i sina tankar. Då gäller det att gå tillbaka till ruta ett och fundera igen innan man drar igång projekt ”större lageryta”. 

Kanske finns det en lösning rakt framför ögonen? Något man inte tänkt på, men som gör en flytt helt onödig och allt kan vara kvar – men med mer lagerutrymme!

Ett extra våningsplan i befintlig lokal

Har man hyfsat högt i tak finns det en lösning för att ordna mer lagerutrymme. Att bygga upp ett nytt våningsplan i den befintliga lagerlokalen frigör även golvutrymme om man så önskar. Lösningen kallas entresol och innebär att man bygger upp ett extra våningsplan inuti lagerlokalen

Entresolen tål mellan 300 – 750 kg per kvadratmeter beroende på vilken typ av entresol man väljer. Det är en robust lösning som håller i längden för lagerförvaring. Självklart är alla delar till entresol CE-märkta och följer därmed de uppsatta riktlinjerna som är bestämda.

Givetvis kan man beställa räcke för den som önskar extra säkerhet för det nya våningsplanet. Ur säkerhetssynvinkel förhindrar räcken eventuella fall som annars skulle kunna inträffa. Själva golvet på ett entresol går att anpassa efter behovet som finns. Det finns såväl trägolv som durkgolv eller gallerdurk att välja mellan. Oavsett verksamhet kan man få ett extra lagerutrymme som stämmer väl överens med företagets behov.