tillverkning av medicinteknisk utrustning

Expertledd tillverkning av medicinteknisk utrustning

Expertledd tillverkning av medicinteknisk utrustning

Allt som gäller medicinteknik omfattas av stränga regler, och det gäller också medicinteknisk utrustning, burkar, lock, kapsyler, rör, korkar och mycket annat. Ofta tillverkas detta i plast, och det ställer stora krav på kunskap att få rätt sorts material och rätt tillverkningsmetod. Anlita en expert på plastprodukter om du behöver tillverkning av medicinteknisk utrustning.

De är kunniga om hur olika sorters plast reagerar vid olika temperaturer. De vet vilken sort som är tillräckligt mjuk så att den kan böjas lite och vilken sort som är fast och inte spricker om det är kallt.

Tillverkning med CAD/CAM

Datorstyrd tillverkning är en stor fördel, för varje detalj blir exakt som det är bestämt. Alla korkar i en körning får exakt samma mått och har exakt samma mängd material. Man kan göra en testkörning, och då är det lätt att ändra något i produktionen så att man får en slutprodukt precis så som man vill ha den.

Noggrannheten gör att alla lock sitter på ordentligt, att man väljer rätt plastmaterial för varje uppgift, att inga burkar spricker. Detta leder till att slutkunden som ska använda produkten blir nöjd med varan. Det är allra viktigast, så att dina varor får ett gott rykte, och även att man följer alla bestämmelser för tillverkning av medicinteknisk utrustning.

Nya produkter och uppfinningar

Om du kontaktar ett proffs på tillverkning av din utrustning kan du också be dem ta fram dina egendesignade produktdetaljer. Du får experthjälp med att utforma och tillverka nya modeller av burkar och lock, kapsyler och stängningsmekanismer. Brickor, band, tuber och behållare är bara några exempel på vad du kan utforma tillsammans med en expert.

Ett proffsföretag för tillverkning av medicinteknisk utrustning har materialkunskap, kännedom om lagar och regler, kunnighet inom datorstyrd produktion och även en känsla för form och funktion. Ta hjälp av dem så att resultatet blir bra.