Tandläkare i Sollentuna

Hitta din rätta tandläkare i Sollentuna

Hitta din rätta tandläkare i Sollentuna

Alla behöver ha tillgång till en riktigt bra tandläkare, som man kan vända sig till oavsett vilka problem man har med sina tänder. De kan vara trasiga, de kan växa snett, eller det kan fattas tänder. Tandläkare i Sollentuna har kompetens inom alla sorters tandvård, så leta upp en bra på nätet eller fråga dina grannar om tips på en.

Även om man är van vid att ha felfria tänder, så blir det ett visst slitage med tiden. Det kan lossna en liten bit eller bli en liten spricka i en framtand. Man biter i en polkagris ibland utan att tänka sig för, och plötsligt har man lite grus i munnen. Det är inget fel, det är bara så det är.

 

Oväntade komplikationer kan inträffa

Man kan få en inflammation i en tand även om man är noga med tandborstningen. Det är därför det är så bra att gå till tandläkaren i Sollentuna. Där kan man tipsa dig om eventuella tandfickor där du ska göra rent extra mycket. De kollar tandkött och skrapar bort tandsten.

För det mesta görs grundjobbet av en tandhygienist, och när röntgenbilderna är kollade och det inte är några hål i tänderna, kan du bara spatsera ut därifrån efter att ha passerat kassan. Men om något har tillstött får tandläkaren titta.

 

Tro inte att allt måste lagas

Ibland bedömer tandläkaren att man inte behöver göra någon åtgärd alls just nu. Det kan vara ett hål som är så litet att man inte behöver laga det. Det kan vara en bra idé att bara rengöra noga och skölja med fluor och ibland räcker det så.

Man kan ha tunna framtänder som går sönder lite i kanten, men man har inte ont av det och det är onödigt att ens försöka laga det. Men en expert har ändå tittat, och det känns tryggt.