trummor

Hur påverkas du av trummor och musik?

Hur påverkas du av trummor och musik?

Vi har alla våra favoritlåtar för att ge oss den energi och den kraft som vi behöver för att lyfta taket av vardagens jämna lunk. Vem får inte en kick av att lyssna på ljudet av hårda trummor i Sepulturas klassiska krossare ”Ratamahatta”, liksom?

Nu är kanske inte stenhård brasiliansk metal allas kopp av te, utan våra preferenser styr vilket håll vi drar åt rent musikaliskt. Dock så kan alla känna igen energi, rent intuitivt, oavsett om de gillar genren i fråga eller inte.

Vad säger musiken om dig?

Poängen är att musiken är just det: Energi. Denna energi har olika effekter på oss beroende på tempo, toner, sång och så vidare. Är musiken distad så för den med sig en sorts energi. Handlar det istället om mjuka syntmattor så får vi en annan energi av den.

På det sättet bär musiken med sig ett budskap till den som lyssnar. Den blir till något som vi tar åt oss och låter påverka vårt humör och vår egen energi.

Man skulle kunna säga att musik är magi.

Det finns ju dessutom de som säger att hur instrument är stämda, vilket anges i frekvenser, också påverkar oss. Klassisk musik brukar till exempel stämmas på ett speciellt sätt kontra kontemporär – modern – musik. Kollar du runt på Youtube eller på någon av strömningstjänsterna finns det exempelvis Solfeggio-frekvenser som påstås ha läkande effekt på oss människor.

Att musik faktiskt har en effekt på oss går som sagt inte att argumentera emot. Rytmer är en del av vår historia och tittar man på stamfolk än idag så ser vi ofta hur musiken inte bara är en sammanbindande faktor i sagda stammar. Det kan även vara ett sätt på vilket folket i fråga framför sina förfäders historia.

Om du tittar på den musik som du själv lyssnar på: Vilken historia berättar den om dig?