svetsning

Kan Löfven ta hand om svetsning i Stockholm?

Kan Löfven ta hand om svetsning i Stockholm?

Vem är egentligen Sveriges mest kända svetsare? Även om personen inte längre är aktiv svetsare får man nog ändå svara herr statsminister på den frågan. Stefan Löfven är som de flesta vet gammal svetsare, men gav upp den karriären för att satsa på politiken. Det är med facit i hand svårt att förneka att det inte har varit ett framgångsrikt val för honom med tanke på att han trots allt nått den högsta politiska positionen i Sverige. 

Frågan är om han hade kunnat nå den högsta möjliga “svetspositionen” i Sverige om han fortsatt med just svetsningen. Om det nu finns någon sådan. Det är nog få personer som faktiskt vet hur duktig han egentligen är på att svetsa. Han kanske i själva verket är jättedålig, med tanke på att han inte fullföljde just den karriären.  

Det kanske är världens scoop att han fick sluta med svetsningen för att han var för dålig. Istället blev det en karriär som politiker, för att han inte höll måttet. Det är spekulationer såklart, men en kul tanke att leka med. 

 

Svetsa på Rosenbad

Det är ändå rätt enkelt att föreställa sig Stefan Löfven som svetsare. Det finns ju en stereotypisk bild av svetsare att det är en ganska kraftig man med rejäla händer som utför svetsningen. Det flyger gnistor överallt och han har gärna bar överkropp samtidigt.  

Nog borde ändå Löfven kunna rycka ut för svetsning i Stockholm mellan varven på Rosenbad? Åtminstone om det skulle vara ett projekt som måste utföras på plats i regeringskansliet. 

Det är ju onödigt att ta in en extern firma om kompetensen ändå finns i huset. Lite får man väl ställa upp för laget skull. Det skulle nog göra honom populär bland väljarna. Åtminstone bland svetsväljarna. Den stora frågan är dock, hade du valt Stefan Löfven som samarbetspartner för ditt nästa svetsprojekt?