spa

Ladda batterierna med spa-besök

Ladda batterierna med spa-besök

Allt fler bokar in sig på spa-behandlingar. Livet är stressigt och ibland behöver batterierna laddas. Runt omkring i Sverige finns det span på de allra minsta orterna. Så vad är då ett spa? Ett spa är egentligen en anläggning där det går att få olika typer av behandlingar. Spa brukar inkludera varma bad där det går att boka massage och skönhetsbehandlingar. Det finns även mindre ställen som inte har några bassänger eller bad som kallar sig spa. Idag finns det möjlighet att till och med kombinera konference i Dalarna med spabehandlingar. Varför inte få tillbaka medarbetarna med laddade batterier efter konferensen?

 

Spa är mer än trevligt

Ordet spa kommer från Belgien där det finns en ort med namnet spa. Här finns en gedigen tradition av kurbehandlingar och såklart varma bad. Varma bad är bra vid värk och har en avslappnande effekt. Idag har spa en betydligt bredare betydelse. Utbudet växer och det kan nästa vara svårt att bestämma sig för vilken behandling som önskas. Det är också romantiskt med spa, koppla av med älsklingen i varma bad och kanske njuta av lite läckra tilltugg. Det kan sätta fart på en relation när vardagen har slitit på relationen. Lika vanligt är det att ett kompisgäng bokar in sig och umgås på spa.

 

 

Vanliga behandlingar

Förutom olika former av bad finns det i regel även bastu. Det är få spaanläggningar som inte erbjuder massage som komplement. För vem gillar inte att mjuka upp sig i varma bad och sen få en härlig massage? Den natten sover du garanterat gott. Det är också vanligt att det går att boka olika typer av skönhetsbehandlingar. Några alternativ kan vara ansiktsbehandlingar, manikyr och pedikyr. Såklart kan det även finnas andra former av kroppsbehandlingar såsom helkroppsskrubb och vaxning. Du kan helt enkelt få en upplevelse för hela kroppen och sinnet.