lagerhållning

Lagerhållning på smidigt vis

Lagerhållning på smidigt vis

editorial

Att hålla stora lager är kostsamt, och folk försöker komma undan utgifter genom att slimma lagret och inte ha så många produkter hemma. Kanske är lagret begränsat till en viss byggnad och det går inte att bygga ut mer på samma tomt. Men att inte kunna leverera en stor beställning leder inte till något positivt.

Det är dyrt med småleveranser och restleveranser, så det bästa är att ha ett rejält tilltaget lager så att man kan skicka allt som kunden beställer på en gång. Man kan också spara otroligt mycket pengar genom att ha sin lagerhållning outsourcad på ett annat ställe, där det finns gott om plats.

 

Du slipper personalansvaret

Tänk dig att inte ha någon lagerbyggnad alls, inga truckar och ingen personal. Även inleveranser, plockning och packning sker på ett helt annat ställe. Du bara skickar kundens beställning elektroniskt, så sköter logistikföretaget resten.

Fördelen med outsourcing är att det alltid finns personal på plats som är specialiserade på sitt jobb, och du behöver inte hålla reda på när din lageranställde ska ha semester. Du sparar också in på truckar, underhåll av maskiner och kostnader för byggnaden. Det blir också mindre försäkringspremier att betala.

 

image

 

En extern resurs du kan lita på

Det innebär en stor bekvämlighet för dig att utnyttja en extern resurs för lagerhållning. Anlitar du ett proffsföretag inom logistik kan du också lita på att allt fungerar. Du har fortlöpande kontakt med både dem och dina kunder, och du har full kontroll men slipper ifrån den vardagliga lagerhanteringen. 

Du beställer varor, som går direkt in på ditt outsourcade lager. Tycker du att det vore toppen att få den här tjänsten utförd, ska du kontakta ett logistikföretag som gärna tar hand om din lagerfunktion. Då får du reda på mer om hur det fungerar i praktiken, och du kommer att få mer tid för annat.