lediga lokaler

Lediga lokaler hyrs ut till olika ändamål

Lediga lokaler hyrs ut till olika ändamål

editorial

Behöver ni en lokal för att hålla en tillfällig kurs? Eller behöver ni en lokal för en längre period? Då kan ni leta efter lediga lokaler på nätet och hitta riktigt många bra sådana. När man hyr lediga lokaler handlar det oftast om att kontrakten ligger på tre år. I några fall kan tiden man binder upp sig på vara mer flexibel. 

Det är upp till en själv att försöka påverka tiden för hur länge ett kontrakt gäller, men ibland finns det redan en öppenhet hos dem som hyr ut lokalen. Då är det bara att tacka och ta emot. För den som vet att hen ska hålla på med sin verksamhet i många år kanske det inte spelar så stor roll om kontraktet på en lokal ligger på tre eller fem år. Men för den som startar upp kan det ha betydelse.

 

lediga lokaler

Att binda upp sig på en ledig lokal

Man kanske binder upp sig på ett kontrakt på, låt säga tre år. Då är det vanligt att man senast nio månader innan säger till om man vill att det ska upphöra eller om man vill att det förlängs med ytterligare tre år. Det går alltså inte att tänka att man vill ha bara ett år till. 

När det är osäkra tider kan det vara en liten nagel i ögat. För vad händer om man inte kan få ihop till hyran? Då står man där med skägget i brevlådan och har dragit på sig hyror som äter upp allt man får in på sin verksamhet. 

Välja själv är inte alltid möjligt

Ibland skulle man vilja välja lokal själv men det är inte alltid möjligt. I en storstad är det lite tuffare än om man hyr lediga lokaler långt ute på landsbygden. Det handlar om efterfrågan och behov helt enkelt.