företagscatering

Mat som man minns

Mat som man minns

Mat skapar minnen. Det är ett faktum. Man minns kanske första gången man åt sushi, pizzan som var helt magisk på nyårsdagen förra året eller mormors goda kalops med den där gurkan hon själv lade in till. Olika maträtter förknippas med olika personer och sammanhang och kanske har man en eller flera personer i sitt liv som man delar en särskild matritual med. Man kanske alltid går till ett visst fik när man ses eller så lagar man en viss maträtt tillsammans som påminner om ens gemensamma ursprung från en annan kultur. Mat kan vara något väldigt privat och internt men det är också något man gärna delar med sig av i stora sammanhang. På fester av olika slag och vid högtider och till vardags i cafeterior och skolmatsalar.

 

Mat till många

För det företag som vill skapa ett trevligt och fint minne på ett event eller vid något annat särskilt tillfälle blir valet av catering viktigt. Det ska vara hög kvalitet på maten och den ska kännas fräsch och se inbjudande ut, trots eventuella transporter och förflyttningar. Självklart ska det även vara väldigt gott och passa för många olika människors smaklökar. Eventuella matallergier bör också tas med i beräkningen. Det är inte en lätt utmaning att leverera genomgående hög standard på cateringen men många restauranger gör sitt bästa.

 

 

Företagscateringen med det där lilla extra

I en storstad som Stockholm är utbudet enormt och valmöjligheterna kan nästan göra att man känner sig förlamad av beslutsångest. Ska det vara italienskt, grekiskt, husmanskost eller kanske asiatiskt? Vegetariskt, veganskt, raw food eller tvärtom en helgrillad gris? Mackor eller soppa? Buffér är förstås populära men det går också att beställa en tre-rätters eller dagens lunch. En mer unik företagscatering i Stockholm fås från restaurangen Knut som tar sin inspiration från norrländska smaker och råvaror. Kanske blir renkött samtalsämnet vid nästa lunch?