advokat

Medla dig fram till en lösning

Medla dig fram till en lösning

Livet är fullt av överraskningar och utmaningar. Faktum är att varje stund är en liten utmaning att ta ställning till. Visst, vi försöker dölja allt det där genom att leva så bekvämt som möjligt. Ungefär som om att om vi inte låtsas om något så finns det inte.
Men förr eller senare så kommer sanningen alltid ikapp.

Eller för att använda en gammal klyscha: Som man bäddar får man ligga.

Det går helt enkelt inte att shoppa, äta, träna eller på något annat sätt undvika att ta tag i en konfrontation som stundar. Förr eller senare så kommer den att komma ikapp dig.
Relationer är det bästa exemplet på detta. För allt blir så oerhört intensivt när man lever tillsammans med någon.

Den första perioden är fylld av förälskelse och allt som hör därtill. Den andra personen är helt perfekt och får en själv att känna sig likadan. Tids nog, ju bättre man lär känna varandra, dyker båda parters styrkor och svagheter upp.
Det är här den första utmaningen kommer.

Ska man lyckas i ett förhållande måste man någonstans acceptera att den andra personen är som den är. Självklart kan den andra personen förändras, förbättras, precis som man själv. Men ett sådant initiativ måste komma inifrån. 
Annars faller det oftast platt och det skapas irritation över att den andra personen hela tiden ”tjatar” på en.

Förhoppningsvis har du hittat en person som accepterar dig som du är och som vill utvecklas tillsammans med dig.
Men ibland blir det inte så.
När en separation stundar och man har saker att dela på, framför allt barn, kan det vara en god idé att ta in en medlare. Någon som kan vara en neutral part i ett samtal.

På Advokatfirman O&P finns jurister som vet hur de tär att vara närvarande i en svår situation. Behöver du därför en jurist i Göteborg så arbetar denna byrå med respekt och omsorg för att alla parter ska känna sig nöjda efter en medling.