Örter

Naturens eget läkemedel

Naturens eget läkemedel

I livsmedelsbutiker och på apotek går det nästan alltid att köpa olika typer av vitamin- och kosttillskott. Har man till exempel järnbrist finns det järntabletter på burk. Är du vegetarian finns det tillskott som hjälper till att komplettera de brister man ofta kan få av att inte äta kött. Det finns många andra piller för liknande ändamål. Dessa tillskott är dock ofta tillverkade på konstgjord väg i till exempel laboratorier och massproducerande fabriker. Det finns andra, mycket mer naturliga och miljövänliga sätt att få i sig de tillskott kroppen behöver, bland annat genom naturläkemedel.

 

Miljövänligt och effektivt

Örter, naturliga vitamintillskott och oljor är bara några exempel på naturens egna, fantastiska läkemedel. Dessa naturmediciner är minst lika effektiva som de som finns i vanliga livsmedelsbutiker. Naturmediciner är inte bara naturligt producerade utan även mer miljövänliga. Istället för att sättas ihop av en rad olika konstgjorda ämnen, är örterna, vitaminerna och oljorna tagna direkt från naturen utan att ha blivit besprutade med någon form av ogräsmedel eller konstgödsel. Renare och bättre för naturen kan det knappast bli! De olika örterna och örtblandningarna är dessutom mycket enkla att ta. Beroende på vilka du väljer finns det olika rekommendationer, men generellt räcker det med bara några droppar i ett glas vatten ett par gånger om dagen.

 

 

Örtte och fler användningsområden

De naturliga läkemedlen som finns används inte bara vid brister eller som kosttillskott. Örterna och oljorna kan även användas i kosmetiskt syfte eller som medel mot stress. Naturprodukterna kan hjälpa dig att få en bättre hy genom att bibehålla balansen i din kropp. De kan också vara användbara om du vill stärka ditt hår eller för att komplettera andra skönhetsrutiner du redan har. Många oljor räcker det ofta med att bara lukta lite grann på, för att få hjälp att motverka stress och lättare kunna varva ner.