trädfällning Lund

Professionell trädfällning i Lund

Professionell trädfällning i Lund

editorial

Träd som blir sjuka eller drabbas av svampangrepp och parasiter blir ofta försvagade. Men också väldigt gamla träd kan bli försvagade och lätt knäckas eller tappa grenar. För att inte riskera att någon kommer till skada eller att trädsjukdomen sprider sig till andra träd, gör man bäst i att fälla och ta bort drabbade träd. 

Hur fällningen går till beror på var trädet står och hur mycket utrymme det finns runt omkring det. Ibland kan man fälla trädet på klassiskt vis genom markfällning. Men om det är ont om plats eller om trädet står i ett område där det rör sig människor, måste det tas ner genom sektionsfällning. Det innebär att man sågar ner trädet bit för bit och lyfter ner de olika delarna eller släpper dem inom en säkrad zon. 

 

trädfällning Lund

 

Rutavdraget gäller vid trädfällning

Vill man ha hjälp med trädfällning i Lund finns det flera olika företag man kan vända sig till som är experter på trädfällning. Många av dem drivs av utbildade arborister vilket betyder att man även erbjuder många andra trädtjänster, som exempelvis trädbesiktning och trädbeskärning. Men man kan även få hjälp med stubbfräsning i samband med trädfällning och återplantering av träd. Vill man inte använda det nedsågade trädet som ved kan man även få hjälp med att transportera bort det. 

Beställ trädfällning ihop med grannen

Det kan löna sig att jämföra priser mellan olika arborister genom att ta in offerter. Som privatperson har man också möjligheten att använda sig av rutavdraget vid trädfällning. Hur mycket det kostar att anlita en arborist för trädfällning beror annars på tidsåtgången. Har man en granne som också behöver fälla träd på sin tomt kan man komma ner i pris om man beställer trädfällningen tillsammans. Detta eftersom man också får betala för den tid som det tar för arboristen att köra till och från uppdraget.