prostata

Prostatabesvär vanligare än många tror

Prostatabesvär vanligare än många tror

När man blir lite till åren så är det inga konstigheter alls att det hos männen kan uppkomma svårigheter eller problem med prostatan. Många män vittnar om nattliga besök på toaletten, kanske till och med flera gånger varje natt. Det blir ganska så ohållbart i längden eftersom vi alla behöver vår nattsömn, oavsett kön eller ålder. Det ska inte vara någonting skamligt eller pinsamt med att ha sådana här typer av besvär, det uppstår hos nästan alla män. Det bästa man kan göra är att uppsöka sin läkare eller närmaste vårdcentral för att få hjälp. För det finns faktiskt hjälp att få, på olika sätt. 

 

Behandlingar för prostatabesvär

Det finns lite olika typer av behandlingar för just prostatabesvär. Man kan genom apotek få receptfria läkemedel som man kan testa om man vill, innan man går till sin läkare. Genom sin doktor kan man få receptbelagda läkemedel för sina besvär med prostatan. Om man har svårt att få någon effekt av sin prostatabehandling så finns det andra vägar att gå och testa sig fram med. Prata med en läkare för att se vad det finns för andra behandlingar att välja på, om ingenting annat fungerar. 

 

Förstorad prostata

När man blir äldre förstoras prostatan till följd av den stigande åldern. De allra flesta män i den åldern har en godartad förstoring av prostatan, men man bör alltid låta en läkare undersöka för att se så att det inte är någonting annat, som cancer exempelvis. Prostatakörteln sitter runt urinröret hos männen och när den så växer kan det ge besvär med kissandet vid toalettbesöken, det kan även bli urinträngningar som gör att man behöver ta i eller krysta för att kunna tömma hela blåsan. Om inte de receptfria läkemedlen fungerar på ett tillfredsställande vis kan man få andra preparat av sin läkare, alternativt andra typer av behandlingar.