rubiks kub

Rubiks Kub - En rolig IQ-utmaning som främjar hälsan

Rubiks Kub - En rolig IQ-utmaning som främjar hälsan

I många år har Rubiks kuben fascinerat både barn och vuxna i alla åldrar över hela världen och den fortsätter att inspirera till problemlösning och koordination. Det är ett roligt sätt att träna hjärnan genom att lära sig tålamod och koncentration. Då vi lever i en tid när allt ska gå snabbt, kan det vara bra att kunna fokusera på en uppgift under längre tid.

Den färgglada IQ-utmaningen är perfekt att ha med på resan som tidsfördriv eller varför inte varva ner med på kvällen efter en heldag på jobbet eller i skolan? Det finns många olika modeller att utmana sig själv med och alla främjar logiskt tänkande och minnesteknik. Det är egenskaper som kommer till nytta allt oftare i vardagslivet.

 

Den klassiska kuben

Det tredimensionella mekaniska pusslet har blivit en tidlös ikon som är här för att stanna eftersom den aldrig upphör att underhålla och utmana den mänskliga hjärnan. Den klassiska modellen består av sex olika sidor som var och en innehåller nio roterbara fyrkanter i olika färger. Det gäller att återställa kubens färger på så kort tid eller med så få vridningar som möjligt. Den berömda Rubiks kuben är en av de mest sålda leksakerna någonsin.

 

 

Alla kan lära sig att lösa en Rubiks kub

Man måste inte vara ett geni för att lösa en Rubiks kub. Det går att lära sig och memorera de olika stegen med allt ifrån enkla metoder till varianter med många olika kombinationer. Varför inte lägga undan mobilen en stund och istället vrida och vända tills du har löst den magiska kuben? Det är lättare än man tror.

Hos www.mastercubestore.se finns Europas största urval av Rubiks kuber i många fantastiska utföranden, prestanda och dessutom till marknadens bästa nätpris. Det finns även möjlighet att ta del av exempel på olika lösningar av kuberna.