Värmepump

Så hittar man rätt värmepump i Stockholm

Så hittar man rätt värmepump i Stockholm

editorial

Med en värmepump kan man sänka sina energikostnader rejält, och man tjänar snabbt in kostnaden för värmepumpen. Hur snabbt värmepumpen betalar sig beror på hur stor konsumtion man har av värme och varmvatten. Därför kan det vara smart att också försöka sänka sin konsumtion av värme och varmvatten. 

Har man inte redan tilläggsisolerat vinden eller sett över sina fönster kan det vara en god idé att göra detta, helst innan man installerar värmepumpen. Detta är förnuftigt eftersom värmepumpens storlek avgörs av hur mycket värme och varmvatten man behöver. Och en större pump med högre kapacitet kostar givetvis mer i både inköp och drift. 

Vilken värmepump som passar huset eller fastigheten beror till stor del på hur naturen och omgivningen runt huset ser ut. Men också storleken på tomten och husets planlösning kan ha betydelse. Exempelvis så kräver en jordvärmepump att man har en hyfsat stor tomt, medan man måste ha en strandtomt om det ska fungera med sjövärme.

 

Värmepump

 

Välj ett företag som kan sköta allt

Är man intresserad av att installera någon typ av värmepump ska man vända sig till ett företag som är specialiserat på detta. Smidigast är att välja ett företag som erbjuder en helhetslösning, som exempelvis värmepumpistockholm.nu. Då kan de ta fram den värmepump som passar bäst, men också se till att den installeras och ställs in korrekt så att den levererar den värme den ska. Särskilt smidigt kan detta vara om man väljer en bergvärmepump eftersom man då också måste borra en energibrunn för att få upp värmen.

Eftersom en värmepump kostar en hel del kan det löna sig att ta in offerter från mer än ett företag. Men för att slippa problem med försenad leverans eller en installation som inte överensstämmer med hushållets behov gäller det att välja ett seriöst och erfaret företag. Be därför också om referenser.