semesterstugor

Semestra i vackra Sverige

Semestra i vackra Sverige

Många av oss älskar att sitta och drömma medans vi klickar oss fram på internet. Nästa resmål är fortfarande ovisst. Den ena internetadressen efter den andra skrivs in och på många av våra datorer är det charterresor som är mest surfat på. Att få komma till en garanterad sol med vackra stränder och ljumma nätter, äventyren på moped eller i den hyrda bilen, till okända platser. I luften spännande dofter som når oss när de varma vindarna, knappt fläktande, drar förbi. Men har man någonsin surfat på turistinformationer i Sverige? Det avlånga landet med slätt land i söder och bergen i norr?

 

Vad har utlandet som inte Sverige har?

Inte mycket. Kanske ska man vända på frågan – vad har Sverige som inte utlandet har? Något som man slås av direkt när det gäller sommartid är att europa är väldigt torrt under högsommar. Om det inte är platser med kalkstens grund som bevarar vattnet förstås. I Sverige har vi kust åt nästan alla håll. Inne i landet finns massor av sjöar och tjärnar som vi kan bada och leka i. Vi har allemansrätt som gör att vi kan gå nästan överallt. Därför är Sverige fantastiskt att vandra eller cykla i. 

 

 

Boende

När vi är ute i landet oavsett om det är med bil, cykel eller om vi vandrar så finns det många övernattningsmöjligheter. Man hittar allt från campingplatser och semesterstugor till fina hotell. Stugbyarna är lite annorlunda idag mot för tjugo år sedan. Nu finns det de som har både pooler och  aktiviteter. Precis som på ett all inclusive hotell någonstans i världen. Skillnaden är att här kan du fiska för att sedan starta grillen och förbereda kvällens måltid. Har man barn som behöver lite mera aktivitet kan man välja en stugby nära till exempel Astrid Lindgrens värld eller någon vacker djurpark.