kundklubb

Speciellt vara med i en klubb

Speciellt vara med i en klubb

När man blir kund hos en butik eller någon annan typ av företag, så finns det numera ofta kundklubbar som man kan gå med i. Att inte bara handla utan att även vara med i företagets klubb kan göra att man känner sig lite extra speciell och utvald, och medlemmar i kundklubbar brukar också behandlas annorlunda än de andra kunderna, på olika sätt. För företaget är en medlem i kundklubben någon som visar att den inte bara är en tillfällig kund utan att man tänker sig en långvarig relation tillsammans, och eftersom det är positivt att ha sådana kunder så brukar man göra lite extra för dem.

 

Företag som kunder

Precis samma förhållande som när kunderna är privatpersoner, gäller det när kunderna är andra företag. Kanske ser erbjudandena som man får lite annorlunda ut, men i stort sett är det likadant och det beror förstås på att det ändå är människor man arbetar med, och dessutom är många kunder ägare till sina företag, vilket gör det extra personligt. Att starta en kundklubb företag brukar vara mycket uppskattat och det enda man får fundera på är hur man kan göra kundklubben till ett så stort mervärde för kunden som möjligt.

 

 

Många olika slags erbjudanden

Man kan hitta på en mängd olika typer av erbjudanden till sina medlemmar i kundklubben. Det kan vara kunddagar där medlemmarna får se nya produkter innan de släpps ut på marknaden, man kanske håller föreläsningar inom områden som kunderna är intresserade av, eller så presenterar man riktigt fina rabatter under den dagen. Lägger man sedan in lite god mat och dryck, tävlingar och kanske till och med underhållning, så brukar dessa kunddagar bli mycket populära. Vanligt är att man ger rabatter till sina medlemmar beroende på hur mycket de handlar per år, eller per gång, och kanske poäng som blir återbäring.