handskar

Vackra och praktiska handskar

Vackra och praktiska handskar

Ett par handskar kan vara så mycket mer än att bara något som värmer händerna. De kan också vara en modeaccessoar som lyfter helhetsintrycket i en klädsel och det som gör den mycket snyggare. Det finns faktiskt folk som alltid har minst två par handskar i sin garderob. En enklare mer diskret modell som passar till allt men som ändå är välskräddade och så en mer exklusiv som sticker ut och blir det där lilla extra. Kanske en handske i en vacker färg eller med ett fint mönster på handryggen, en handske som de sedan använder för att förstärka sin klädsel med.

 

Välj rätt storlek så att handsken värmer

Det faller sig dock mer naturligt att bära handskar eller skinnvantar på vintern. Speciellt när fingrarna lätt blir iskalla av långfärdsskridskor, sparkturer eller långpromenader. Då kan det vara svårt att njuta av ledigheten eller aktiviteten. Länkptips: https://ostermalmshandskaffar.se/ 

En bra handske eller skinnvante för vinterväder ska hindra väta och kalla vindar samt värma, men samtidigt se till så att kondens inte bildas. Handsken måste också passa och ha rätt storlek, för om den är för liten så värmer den inte särskilt bra. Bäst värme ger tumhandskar, speciellt med ett foder av ull. 

 

 

Naturmaterial som skinn och ull är bäst

Prisnivån på olika handskar kan skilja ganska mycket. Självklart är ett par handskar i skinn dyrare än de som är tillverkade av konstgjorda material. Är man bara ute efter funktion så kan man också kika på byggavdelningen där det kan finnas prisvärda handskar anpassade för vinterkyla. Men naturmaterial som ull och skinn är det bästa. Idag finns det också skinn som är garvat utan krom vilket är att föredra, eftersom det är betydligt snällare för miljön. Handskar i skinnimitation är däremot gjorda av olja. Att tänka på är även att använda miljövänliga impregneringar till sina vantar.