ridning

Vill du börja med ridning i Stockholm?

Vill du börja med ridning i Stockholm?

Har du någonsin känt känslan av att vara fri? Vara ett med naturen och djuren, färdas med vinden. Denna känslan är vad ridning kan ge en. Hästar är en helt fantastisk djurart, trots storleken gör de allt för sin människa. När man umgås med hästar märker man snabbt hur vänliga och känsliga de är som individer. Givetvis också att alla är sina egna individer. Hästar är så mycket mer än bara ridning, ridning är bara ett stort plus när de kommer till dessa djur. 

Har du ridit innan och saknar det? Det är aldrig för sent att ta upp ridningen igen. Även om du bor i en storstad går det att hitta ridning där. Även ridning i Stockholm är helt möjligt att göra, det finns bra ridskolor där man kan vända sig till. Upptäck delar av staden från hästens rygg, njut av ett sällskap där ni alla är lika hästtokiga och såklart era vackra hästar.

 

 

En sport för alla 

Ridning är verkligen en sport som alla kan utöva och det är ingen sport där någon blir kategoriserad. Det finns även de ridskolor som erbjuder handikappridning. Då har man speciella sadlar till detta, och såklart väldigt snälla hästar. Även om ridskolan inte är specialiserad just på det kanske de ändå kan erbjuda det. Ridning är bra för alla. 

Det finns hur många olika inriktningar som helst. Gillar du fart och fläkt kanske fälttävlan är något för dig. Vill du dansa fram med hästen? I dressyren plockar man fram hästens naturliga rörelser och det ser ut som en vacker dans. Detta är bara lite av vad som finns, givetvis behöver man inte var inriktad på något. Kanske vill man bara rida allround, det vill säga, lite av varje. Det finns även de som bara vill strosa runt i skogen med sina hästar.